Vi var ett gäng 15-16 åringar I Eslöv som ville förändra världen och då framförallt Eslöv som av många ansågs som Sveriges tråkigaste stad, men vi vill visa att det inte var så. Här nedan kan läsa historien om vår klubb

Historien om popklubben Cop Hause, 10 månaders hålligång i Eslöv 1966-1967  

Juli-okt 1966 , bakgrund och start  

Ett samlingsställe för ungdomar är alltid efterlängtat. Varje generation har säkerligen sina egna upplevelser. Vi som var födda i slutet på 40-talet och i början på 50-talet hade 60-talet som sin tonårsperiod. Mycket av det som hände passerade snabbt förbi. Men vissa händelser ligger alltid kvar i minnet, då speciellt pop klubben Cop Hause. Namnet var en blandning av det engelska ordet Cop och det tyska ordet Hause, dels för att man skulle få tillgång till det gamla polishuset och dels för att vara lite ”lustiga” ( ”Mad” var inne på den tiden). Namnet ändrades sedan efterhand och lite då och då till Cop House, alltså den engelska stavningen.  
Initiativtagare var två unga grabbar, 15 år gamla, Stefan Hedlund och Lennart Minthon. De sökte upp dåvarande kommunalrådet Harald Billing och presenterade sin idé. Man behövde ytterligare en person och valet föll på en kompis, Christer Johansson. Alla tre gick på Ekenässkolan i Eslöv och de var alla mycket musikintresserade. Sommaren 1966 hade Stefan och Lennart åkt på språkkurs i England, och därifrån fick de idén att öppna pop klubb. De lyckades få kommunens tillstånd att använda den gamla polisstationen, som var uppförd 1876 på Södergatan 8. Sedan 1988 ligger stadens Apotek här.  
Under sommaren 1966 pågick ”modsprotester” på Torget i Eslöv .  Flera tidningsartiklar ger sken av att ”Eslövsmodsen” (vilka de nu var?) var riktigt busiga och störiga. De störde bland annat söndagsdanserna i Skytteskogen så att ansvarige Karl-Bertil Persson fick kasta ut dem eftersom de vandaliserat och ”stod upp på borden där de äldre drack kaffe” enligt tidningen Arbetet den 25/8 1966. Några dagar senare härjar modsen på Capitolbiografen när ”Jag – en kvinna” visades och enligt en tidningsinsändare ”satt modsen (som var ca 30 st) på de bakersta bänkarna i salongen och förde ett oherrans oväsen, de skrek till varandra i bänkarna hela tiden och det var stört omöjligt för alla andra att höra ett dugg av filmen”. Även City-konditoriet hade tröttnat på modsen uppträdande och portförbjudit dem.  
Enligt tidningen Mellersta Skåne den 3 september 1966, så var ”problemet för modsen att ungdomsgården hade stängt efter en vandalisering”. Ungdomarna hade gått löst på inredningen, sett sextiotal stolar hade förstörts, gardiner hade ryckts ner och någon hade satt en kniv rakt igenom en 2000 kronors tavla. Dessutom hade biljardbollarna kastats upp i taket och förstört detsamma. Polisen meddelar också att man ”ofta ser två ungdomar på samma cykel eller moped och att köra mot förbjuden körriktning har blivit något av en sport” I samma artikel står det om tre ungdomar (Stefan, Lennart och Sven-Åke Carlsson) som uppvaktat kommunen om att få ta över gamla polishuset. I artikeln står det att modsen är ca 50-60 st och upplevs som ”ett störande inslag i stadsbilden”. Det finns en hel del ”kända” ansikten på tidningsbilderna och i texten uttalar sig bland annat Ralph Svensson om behovet av att träffas någonstans nu när ungdomsgården var stängd.  
Samtidigt med dessa tre grabbar fanns det andra som ville ”blanda sig in i leken”. Urban Andersson från Radio Syd arrangerade med Eslövs ”pop-kung”( enligt Mellersta Skåne) Sven-Åke Karlsson en lyckad popgala på Ekenässkolan med 250 ungdomar på Ekenässkolan med musik av bl.a ”Lord of Tresures” från Helsingborg. I veckan efteråt uttalar sig ”pop-kungen” Sven-Åke i Mellersta Skåne att pop 
klubben vill ha lokalerna för sig själva utan kommunens/barnavårdsnämndens inblandning. Enligt tidningen rörde det sig ” om helt personliga motsättningar mellan ungdomarna och en ledamot av barnavårdsnämnden. De ville inte ha honom rännande och spionerande varje kväll på klubben. Då står de hellre ute i regn och skur”.   Drätselkammaren i Eslöv beslutade den 5 september 1966 medgiva barnavårdsnämnden att tills vidare disponera polishuset, varvid staden skulle svara för kostnaderna för värme, vatten och elektricitet. Därefter händer något mellan killarna i den tänkta föreningen. Lennart Minthon och Stefan Hedlund lämnar SvenÅke Karlsson och Urban Aspegren ” Vi drog inte jämnt med Radio Syd-fantasten ” berättade Lennart Minthon i tidningen. Sven-Åke och Urban väljer att starta en egen förening ” Club Soda” i mejeriets gamla lokaler på Västergatan. På Club Sodas invigning spelar Pearl Boys orkester inför 50 speciellt inbjudna ungdomar. Christer Johansson går in som ersättare för Sven-Åke i Cop Hause. Fortsättningen följer den 23 september då det i Mellersta Skåne stod att det råder ”popkrig” i Eslöv med två föreningar. Cop Hause som skall vara i gamla polishuset och Sven-Åkes klubb ska vara på Västergatan .  
Lördagen den 24/9 var det dags för Cop House första popgala på Läroverket. Moderations och Fairplay från Malmö spelade. 300 personer kom och det gav ett rejält överskott till den kommande renoveringen av gamla polishuset. Lördagen därpå var det en ny gala med Urban och Sven-Åke och deras klubb ”Soda” på Eslövs läroverk. Enligt Mellersta Skåne ”gick det vilt till” med spräckta glasrutor och flera misshandelsfall. 4 popband spelade och i tidningen stod det bl.a.” att alla pop-fantaster lär inte ha lämnat galan med samma utseende som när de kom dit efter diverse slagsmål”.  
I september 1966 startade arbetet och många ungdomar kom att bli både snickare och målare. Den 26/9 kommer de första tidningsbilderna inifrån gamla polishuset och starten av renoveringen med Lennart och Stefan på bild med slägga och hammare. Efterhand kom fler ungdomar kommit dit för att hjälpa till.  
Den 7 oktober 1966  skrivs avtalet under mellan kommunen och  Cop Hause styrelse : Stefan, Lennart, Christer samt de 2 vuxna som skulle finnas enligt avtalet : Bertil Minthon och Arne Hedlund. I avtalet stod bl.a. att ingen sprit får brukas och att ingen får komma onykter till klubben och nu i efterhand kan väl erkännas att vi var dåliga med att följa de reglerna. Minimiålder sattes till 12 år (höjdes senare till 14 år) och att medlemsavgiften skulle vara 5 kr samt öppettiderna skulle vara 17-21 på vardagar och söndagar samt18.30-23.30 på lördagar och helgdagsaftnar. Polisen ändrade sedan stängningstiden till 23.00 samt att de fick finnas max 200 personer i lokalen samtidigt ( De betyder att hälften av de som kom till invigningen med Ola & Janglers måste ha varit ute när andra halvan var inne ??)  
Vi lyckades engagera lokala företag såsom Engström, Felix och Mobergs Trävaru, bankerna men det fanns fler företag och Lions som skänkte pengar. Insamlingen gav över 2.000 kr( det tiodubbla i dagens värde). Pengarna användes till att köpa in byggmaterial och vi rustade upp lokalerna så att ungdomarna skulle känna sig hemma här. Nästan hela huset blev brädklätt, både på väggar och golv. En cafeteria med en bar byggdes också. De gamla arresterna tjänstgjorde som kontor, förråd och övernattningslogi.  
Under september och oktober arbetades det för fullt i gamla polishuset och i en artikel från den 4 oktober kan man läsa att ” Eslövsmodsen kan snart flytta in i polishuset” 
 

 Nov 1966 – mars 1967, klubben i centrum   

Så var det dags för invigning. Klubben låg ju bra placerad i centrum med tanke på ungdomars behov av att ”vara i centrum”, men för de som bodde i närheten upplevdes det nog inte som någon större glädje att klubben skulle öppna. Den 4 november 1966 var den stora invigningen och dåvarande kommunalrådet Harald Billing invigde lokalerna. Ett femtiotal personer var närvarande och det lokala husbandet Roots of Evil spelade. I detta band spelade då Ralph Svensson, Clas-Göran Svensson (Söllgård), Roland Gottlow, Roland Rydlund, Jan-Olof Larsson och Kenth Tagestam. Ett annat band som spelade denna kväll var Piece and Quiet. Lördagen den 5 november var den stora premiärdagen och en av dåtidens bästa popband i landet, Ola and The Janglers med Claes af Geijerstam och Ola Håkansson gästade klubben. Bandet kom just hem från en Englandsturné och var på väg hem till Stockholm. Något kontrakt skrevs inte. Ett handslag räckte. Då Claes af Geijerstam skulle kvittera ut gaget gick han in i en av fängelsecellerna, där man hade kontoret och frågade efter chefen. Stefan Hedlund 15 år gammal, svarade att det var han.  

Andra som spelade denna kväll var Roots of Evil, Piece and Quiet och Fairplays, som var lokala popband från Skåne. Full kalabalik rådde och fyra ungdomar fick tas om hand av polisen. Ca 400 personer trängdes i de nyinredda lokalerna (tillstånd hade man för 200 personer) och flera ungdomar svimmade i trängseln och hettan. Många kom dock tillbaka in, efter att fått frisk luft ute på Södergatan.  I den lokala pressen kunde man läsa om den kalabalik som rådde denna kväll.  
Popgalorna kom ganska tätt och mitt i veckan: torsdagen den 10 november spelade Peckers från Helsingborg. Nästa stora gala blev den 12/11 på Medborgarhuset där 300 ungdomar diggade Gonks på ” en stillsam popgala” som det stod i tidningen Den 23/11 gick föreningen ut med beskedet att Sveriges då populäraste popband, Hep Stars skulle komma till en Cop Hause-gala på Medborgarhuset den 5 januari 1967  
Den 28 november 1966 kunde man läsa i Mellersta Skåne att det var dags för en pop-sanering. ”Nu är det dags att sanera Eslövs popklubb. Intermezzon såsom slagsmål och fylleri förekommer allt oftare. Klubben har bara varit verksam i tre veckor och man spelar sex dagar i veckan. Intermezzona tycks bero på att man släpper in vem som helst och i vilket tillstånd som helst. Lördagskvällen var en av de vildaste hittills med bl.a. slagsmål och fylleri. Dessutom höll ett par nidingar hela kvällen från baksidan av klubben på att kasta in sten genom fönstret. Sist ut från klubben var en yngling, som somnat inne i lokalen på kvällen. Han tog sig ut genom ett fönster kl 7 på söndagsmorgonen” Cop Hause protesterade genom en tidningsartikel i Arbetet där Lennart Minthon bl.a. sa ” Det är inte klok- ingenting är sant- Mellerstan bara ljuger. Vi har ordningsvakter och alla som bråkar avvisas omedelbart. Socialnämnden och Polisen har ingen anmärkning mot oss” Striden om vad som hänt och inte hänt på klubben pågick i tidningarna Mellersta Skåne och konkurrenten Arbetet, där Arbetet mer stod på föreningens sida medan Mellerstan hade säkra bevis för sina påståenden och påstår på ett ställe att ” det tydligen bara är Mellersta Skåne och Polisen som är insatt i vad man egentligen sysslar med i samband med popklubben”  
 Den 26 december 1966 satsade Cop Hause stort, och man hyrde då in sig i Eslövs Medborgarhus. Banden som kom var Dee Jays, en engelsk popgrupp som hade bosatt sig i Stockholm och fått stora framgångar på Tio-i-topp, Göteborgsbandet Jackpots, som återkom ett par gånger till under 1967 och ett Ystadband som hette 
Road Runner Sect. Endast 300 ungdomar kom och klubben fick ett ekonomiskt bakslag.Men redan den 4 januari 1967 satsade man stort igen och i Mellersta Skånes tidning den 7 januari kunde man läsa följande:  
”Cop Hause i Eslöv hade på onsdagskvällen arrangerat sin största popgala hittills. Ca 850 ungdomar hade sökt sig till Eslövs Medborgarhus och därmed satte man nog publikrekord för detta. Huvudgäster var Hep Stars och under deras framträdande rådde en fruktansvärd kalabalik framför scenen. Ett tio-tal flickor svimmade och fick bäras ut i friska luften. Två andra popband svarade också för underhållningen under kvällen, nämligen Malmöbanden Troublemakers och Bread. På vägen mellan Malmö och Eslöv hade det på grund av halkan inträffat en olycka och då Hep Stars kom fram dit, fick de vända och köra en annan väg. Denna kände de inte till och därför körde dom vilse. I stället uppenbarade sig kvällens sista gäster, Bread och de spelade ett par låtar på Hep Stars instrument innan ”Hepparna” själv kom….. Gruppen Bread höll fin klass och visade upp bra spelstil. Tyvärr gick dom yngsta hem då, men annat var väl inte väntat. Dom ville bara höra Hep Stars och det var därför dom kommit.” I Hep Stars ingick Benny Andersson, sedermera i ABBA och Svenne Hedlund som sångare. Dessa var de stora stjärnorna. På trummor spelade Christer Pettersson och på bas spelade Lennart Hegland och på kompgitarr Janne Frisk. Synen då Hep Stars körde upp på baksidan av Medborgarhuset i tre vita Ford Thunderbird bilar, en riktig lyxbil vid denna tid, var enorm för en bilfantast. Inträdet denna kväll låg på 10 kr och det var mycket pengar som hamnade i biljettluckan( som fortfarande finns kvar innanför entrén i Medborgarhuset).  Ralph Svensson, som då spelade i Roots of Evil och som var ganska kortväxt, låg på golvet inne i hytten och samlade upp sedlarna som kom in. Gaget till Hep Stars var då 2.500 kr och överskottet denna kväll rättade upp klubbens ekonomi. Veckan efter kom galan upp på Drätselkammarens möte då skadegörelsen efter galan var enorm och enligt Medborgarhusets vaktmästare ”hade besökarna lämnat kvar sina visitkort i form av programblad vilka tillsammans med krossade lemonadflaskor, tappade klackar, utbrända fotoblixtar och vantar täckte A-salens golv. De förstörda inventarierna inskränkte sig till 2 bord och samtliga askfat” Drätselkammaren ställde sig tveksam till att hyra ut Medborgarhuset för fler popgalor.”  
Det diskuterades ett tag att flytta klubben till gamla Hotell Nilsson på Storgatan, där restaurangen Eda-Litt varit den senaste hyresgästen. Men detta blev inte av.  Under januari och februari arrangerades många pop-kvällar på klubben med besök av välkända band som Fabulous Four från Stockholm ,Hi-Balls från Stockholm och  Mixers från Norrköping och mindre kända band som Cruels, Savages (Malmö), Moderations (Malmö), Old Boots och Screamers (Lund)  
Under sportlovet i februari var Cop Hause med och arrangerade en gala i Läroverkets gymnastiksal där prisutdelning, mannekänguppvisning varvades med musik av Fair Play, Bread, Roots of Evil och Bisan och ett par hundra ungdomar kom dit och gav Cop Hause ett ekonomiskt överskott. Under mars fortsatte pop-kvällarna på klubben med band som Nursery Rhymes(Stockholm), Fourtones(Malmö), Hoods,  Treats och Help(Lund)  
 

April 1967 – juli 1967, ny styrelse och Skytteskogen  

På grund av de bråk, skadegörelse, buller, fylleri och oroligheter som det ständigt var runt Cop Hause, beslutade Barnavårdsnämnden att man skulle gå in och ”styra mer” över Cop Hause verksamhet. Man beslutade att Barnavårdsnämndens fritidsledare skulle gå in om ordförande i föreningens styrelse. Tjänsten var vakant 
eftersom den tidigare fritidsledaren Ture Augustsson sagt upp sig efter ett halvår. I Tidningen sa han ”att han inte trivdes med Eslövsungdomarna som inte var intresserade av hans idéer och att han troligen bara träffat de jobbiga ungdomarna i Eslöv”. I februari 1967 utsågs en fritidsledare som hette Thord Johansson och som kom från Trollhättan.  
Lennart Minthon och Stefan Hedlund tyckte inte att detta var så roligt att kommunen skulle ha mer insyn och beslutande över Cop Hause och man hoppade av styrelsen.  Likaså gjorde de vuxna ledamöterna Arne Hedlund och Bertil Minthon som nu ersattes av Thord Johansson som blev klubbens nye ordförande. Istället för Stefan och Lennart valdes då Mats Håkansson till kassör och Kjell ”Masken” Andersson som vice ordförande och lokalansvarig. Kvar som sekreterare stannade Christer Johansson, som också skötte bokningarna. Man lät då köpa in collegetröjor som man tryckte upp klubbens namn på. Man införde också medlemskort. Onsdagen innan påsk spelade Checksounds från Ronneby och på långfredagen kom Charatons från Gävle. En liten annorlunda grej denna långfredag och uppmärksammad i tidningarna var att klubben bjöd in prästen Mårten Werner som höll ett kortare samtal med ungdomarna på klubben.  
Annandag påsk kom Mascots från Stockholm, MT Else(Linköping) och Fourtones(Malmö). Lite publik fick klubben att gå med en förlust om 300 kr. Mascots, som under denna tid var mycket populära debutspelade sin nya singel ”Tell me lady” på denna Cop Hause spelning En”chock” kom i Bildjournalen nr 12 1967:I detta nummer var det en artikel ur serien ” Bild-journalen testar Ungdoms-Sverige”. De var mycket riktigt på klubben, men på en kväll med ovanligt lite besökare och tog några foto vilken ledde till nedanstående artikel som inte var positiv för klubben och man berörde också tanken att Eslöv skulle få Citronpriset som Sverige tråkigaste ungdomsstad Den nya styrelsen var inte sen att reagera och utsåg snabbt Bild-journalen till Sveriges tristaste veckotidning  
Den 1:e april uppträdde Jackpots från Göteborg( som blev något av husband hos klubben). I mitten av april blev det liv igen kring Cop Hause som ville engagera sig i insamlingen kring Flykting- 67. Klubben hade planerat en stor gala på Medborgarhuset. Vaktmästaren där tyckte att Cop Hause arrangemang krockade med söndagsdansen, som skulle starta efteråt och avslog klubbens önskemål. Klubben arrangerade en liten gala på klubben istället där Bread från malmö spelade på lördagen och Troublemakers ( vårt andra husband) på söndagen. Sista helgen I april månad uppträdde MT Else från Motala, Noisy Selection från Höganäs och Lee Riders Group från Stockholm. Varje vecka hade man nya gästande popband: Nursery Rhymes, tjejband från Stockholm, Gin Zect från Ljungby, NiccaTeens, Dandys från Stockholm, Hoods från Jönköping, Jean Lunden´s från Halmstad, Ad lid Group och Los Comancheros från Luleå/Stockholm. Gamla kontrakt som sparats av Ralph Svensson visar att det kom mer än 30 band under januari t.o.m maj 1967. Totalt spelade 40 olika band under Cop Hause perioden. De som spelade flest gånger var Troublemakers, Jackpots, Roots of Evil, Bread och Hep Stars   Den 9 maj 1967 kunde man läsa in den lokala pressen att klubben hamnat i blåsväder:”27 fastighetsägare och hyresgäster på Södergatan och Bryggaregatan tillställde Drätselkammaren en skrivelse där man protesterade mot att inga åtgärder gjordes från myndigheternas sida mot det fruktansvärda buller och busliv som pop klubben orsakade. Klubbens ordförande Thord Johansson, gick i svaromål. Han svarade att man förstod de klagomål som framfördes och att man gjorde vad man kunde för att hålla det inom anständighetens gränser.” 
En andra tidningsartiklar stod det om ”skandalernas hus” och att ”polisen var oftare i sitt gamla hus än i sitt nya” I kommande tidningsartiklar så går Cop Hause ut med att man tänka leva vidare trots klagomålen och menar att man själva tagit kontakt med polisen flera gånger vid bråk och inbrott.  
Sista kvällen på klubben blev den 28 maj och då hade man också maskerad. Banden som spelade var Paars från Malmö och Sound Ltd Set från Hörby. Efter detta drog klubben ner på verksamheten på klubben och sista öppetdagen för medlemmarna var söndagen den 4 juni 1967 så man kan säga att klubben levde på Södergatan i 7 månader.  
Klubbens sista satsning blev utomhussäsongen i Skytteskogen . Tanken var att samarbeta med en känd ”nöjespappa”i Eslöv som det gjordes ett muntligt avtal med. Mannen skulle få 25 % av sommarens vinst mot att han stod för alla tidningsannonser och reklam runt arrangemangen. Cop Hause skulle fixa popbanden och nöjespappan fixade dansbanden. Tanken var att locka alla åldrar till Skytteskogen genom varvningen av popband för de yngre och dansband för de äldre. I de lokala tidningarna skrev man” att klubben tog stora risker med de gager som då gällde.”  
Fredagen den 9/6 spelade MT Else, Jackpots och Herbert Frosts ork Fredagen den 16/6 spelade Vat 66 och Arne Boos ork Fredagen den 30/6 spelade Dee Jays och Embassys ork Fredagen den 7/7 var det enbart dans till Wizex ork Fredagen den 14/7 spelade Lee-Kings och Bosse Reinholtz ork Fredagen den 21/7 spelade Troublemakers och Magnus kvintett  
De flesta arrangemangen gick lite dåligt ekonomiskt och besöken låg runt 3-400 besökare vilket var lite för lite för att det skulle gå ihop ekonomiskt Sen kom den stora succékvällen fredagen den 28/7 då Hep Stars spelade och Bob Stevens stod för dansmusiken. Inträdet var 8 kr( 5 kr för skolungdomar och militärer) och Cop Hause hade engagerare massor av folk och släktingar som skulle hjälpa till med arrangemanget. Över 1200 personer kom dit och allt flöt på bra och vinsten blev runt 5000 kr (50000 kr i dagens värde) och det gav möjlighet att betala de tidigare underskotten och så återstod det ca 4000 kr .Av det skulle ju nöjesarrangören ha 25 % och resten 2800 kr ( 28000 kr) var klubbens vinst och startkapitalet för en kommande tänkt klubblokal på Islandsvägen. Alla var glada och lyckliga och inte minst nöjespappan sken som en sol i kvällsmörkret. Han tog på sig att ta hand om vinsten till dagen därpå, då vi skulle träffas och göra upp om vinstfördelningen. Snacka om vi blev ”paffa” kommande dag då vi upptäckte att nöjespappan tagit med sig alla pengarna och stuckit till Mallorca med dem. Väl hemma igen var han som bortblåst igen och undvek oss hela tiden. Vi gjorde en polisanmälan om bedrägeri men eftersom vi bara hade ett muntligt avtal så ledde det inte till något avtal utan allt ”rann ut i sanden”. Inte en krona av hela vinsten fick vi tillbaka.  
Problemen var inte slut där. Nöjespappan hade inte betalt tidningsannonserna som han skulle, utan de kom hem till Christer Johanssons adress. Eftersom han var 16 år gammal så var alltså hans föräldrar betalningsskyldiga. Sammanlagt rörde det sig om 1600 kr (ungefär 16000 kr i dagens värde). Luften gick ur klubben och Christer som dock inte gav upp direkt, utan vi försökte hitta ett samarbete med kommunens ungdomsgård som hade öppnats upp igen.  
 

Resten av 1967, UF Jackson blev efterföljaren till Cop Hause  

Äventyret syntes vara över men klubben stod där med en massa reklam- och hyresskulder man inte kunde betala. Vad göra? Man bildade en ny klubb som fick heta UF (ungdomsföreningen) Jackson, och namnet syftade på Lee Hazzlewood och Nancys Sinatras låt, som var otroligt populär vid denna tidpunkt.  
Klubbens styrelse bestod av Thord Johansson (ordf),Marianne Karlsson(sekr),Mats Håkansson (kassör), Margaretha Hansén, Sven-Åke Nilsson, Bo Pettersson, Bengt Jönsson och Lars-Inge Åkesson. Christer Johansson tillhörde och föreningen men höll sig i bakgrunden med tanke på de ej betalda annonsräkningarna. Det fanns många goda tankar och idéer med den nya ungdomsföreningen. Tanken var att samarbeta med ungdomsgården, ha studiecirklar med ABF och köra lite egna arrangemang. En fjällklubb med resa var också i planeringen. Till en början med fick man dock satsa på att få in pengar till att betala Cop Hause annons-räkningar. Detta fick man till mesta delen in genom att ha diskotek på Ungdomsgården och fixa ett lotteri på Torget. Detta lotteri som pågick under november-december 1967 gjorde att annonsräkningar kunde betalas fullt ut. Jackson fortsatte att anordna ett antal aktiviteter under 1968 men verksamheten gled sakta över till att handla om det bordtennislag som Jackson bildade redan första året. Laget spelade i serie och åkte runt och spelade mot lag i andra orter som Stehag, Löberöd och Höör. De var åkte också på ett träningsläger med Tord Johansson på vargön i Trollhätten De som spelade mest var Mats Håkansson, Bosse Nordbeck I en tidningsartikel stod det lite om Cop Hauses insomnande : ” Popklubben Cop Hause försvann mycket försynt ur stadsbilden- på eget initiativ och det var kanske tur. Barnavårdsnämndens ordförande Knut Wallin:- Ungdomarna kunde helt enkelt inte få hålla till i gamla polishuset längre. Inredning, dörrar och fönster var sönderslagna och barnavårdsnämnden ansåg sig inte kunna sanktionera fortsatt verksamhet. Hälsovårdsnämnden kopplades in i samband med klagomålet på bullret. Bullermätningarna visade att bullernivån låg betydligt över den tillåtna. Mätningarna utfördes i olika lägenheter kring Cop Hause. Hälsovårdens ordförande : - Det föranledde emellertid aldrig något ingripande från vår sida eftersom klubben i samma veva deklarerande att man ämnade stänga och kort efter bommade ige. Så var det dags för rivning och i samband med detta var ovanstående tidningsartikels rubrik att ”Skandalernas hus” försvinner.  Det kanske delvis var sant, men vi stod nog inte för alla skandaler i huset som varit på plats sedan 1875 (Eslövs första offentliga byggnad). Några skandaler var nog våra och du som läser detta stod kanske för någon? Har du någon story/minne/saker/affischer/ medlemskort /tröjor/material kring CopHause/ Jackson eller tiden runt 1966-67 så hör gärna av dig till vår hemsida : www.cophause.se så förmedlar vi dina tankar vidare till intresserade och berörda.  
Sluttankarna:  
Hur var det möjligt att så unga grabbar kunde fixa allt detta? Nästan alla dåtidens stora popband och många kända dansorkestrar kom till Eslöv. Jo, man tog kontakt med de förmedlingsfirmor som fanns då. Stefan Hedlund var den som först skrev under kontrakten för att sedan låta Christer Johansson ta hand om detta. Ja, vi var unga företagsamma grabbar, som inte var vana att någon annan gjorde det åt oss. Vi fick alltså göra det själv, och många Eslövsbor lär nog aldrig glömma denna tid. Att låta oss unga grabbar få chansen att uppfylla våra drömmar om en egen lokal, utan vuxna som bestämde. Detta var i första hand var Harald Billings förtjänst. Han trodde på oss och övertygade övriga i Eslövs kommun. 
Att idag tänka sig att låta femtonåriga killar sköta en helt egen klubb förfaller vara långt från verkligheten. På 60-talet gick det och vi som var med om detta, med alla både positiva och negativa upplevelser, har säkert fått en livslång och viktig erfarenhet av kämpande, kamratskap och entreprenörskap.  Även om kommunens ökade kontrollbehov i form av Thord Johanssons inträde i föreningen ( som ledde till Stefan och Lennarts avhopp) så visade Thord ett nytt ledarskap där vuxna och ungdomar kan jobba tillsammans om man möts på halva vägen. Thord blev en förebild för Christer som själv fortsatte med hans idéer under 25 års ungdomsarbete i Staffanstorps Kommun. Historierna/minnena från Cop Hause är säkert många och ni var många som var med på resan (ingen nämnd och ingen glömd) och vi som fixat samman detta, vet att det inte gått utan er hjälp. Hoppas att ni minns Cop House med glädje, för det gör vi.  
De som sammanställt materialet är:  
Christer Johansson, bor i dag i Staffanstorp och arbetar som lärare Stefan Hedlund, bor idag i Eslöv och är musiker på heltid Lennart Minthon, bor idag i Lund och arbetar som läkare Mats Håkansson, bor idag i Eslöv och arbetar som bankman  
Text skriven med kursiv stil är hämtat från de lokala tidningarna som fanns vid denna tidpunkt, Mellersta Skåne, Arbetet och Nordvästra Skånes tidning. Foto har Göran Ohlsson och Skåne-bild tacksamt bidragit med. Ett tack till Ralph Svensson för bevarandet av kontraktspärmen med banden som har varit till stor nytta för oss  
Mer info, se  www.cophause.se